Medische opleidingen in het Elkerliek ziekenhuis

Het Elkerliek participeert in de Onderwijs en Opleiding Regio Zuid Oost Nederland (OOR ZON). OOR ZON is een samenwerking van Maastricht UMC+ met tien regionale ziekenhuizen. OOR ZON is een van de acht landelijke OOR'S.

Zowel voor de basisartsopleiding als voor de vervolgopleidingen tot medisch specialist (interne geneeskunde, KNO, dermatologie en kaakchirurgie) werken wij samen binnen deze OOR.

Medische opleidingen in het Elkerliek ziekenhuis

Het Elkerliek ziekenhuis vindt medisch opleiden belangrijk en biedt daarom studenten en basisartsen de mogelijkheid om in haar ziekenhuis een deel van hun opleiding te volgen.

Co-assistenten

Bij een tiental maatschappen en vakgroepen lopen studenten geneeskunde korte of langere coschappen. Coschappen zijn kortere of langere praktijkstages in de opleiding tot basisarts.
De coschap wordt voor het grootste gedeelte in samenwerking met MaastrichtUMC geregeld. Voor twee specialismen wordt samengewerkt met het UMC St.Radboud Nijmegen en voor één specialisme met het VUmc Amsterdam.

Arts in opleiding tot specialist

Het Elkerliek ziekenhuis is erkend als opleidingsziekenhuis om basisartsen mede op te leiden tot medisch specialist in de volgende specialismen:

  • Interne geneeskunde;
  • Keel- neus- oorheelkunde;
  • Dermatologie;
  • Oogheelkunde;
  • Kaakchirurgie en mondziekten.

Dit gebeurt in samenwerking met MaastrichtUMC, UMC St.Radboud Nijmegen en VUmc Amsterdam. Een groot deel van onze specialisten houdt zich bezig met opleiden en worden derhalve regelmatig geschoold.

Aan alle arts-assistenten, al dan niet in opleiding, wordt discipline overstijgend onderwijs (DOO) aangeboden in samenwerking met onze arts-assistentenvereniging. Daarnaast wordt er wekelijks middels het curriculum acute zorg medisch technisch onderwijs aangeboden.
Binnen het Elkerliek ziekenhuis krijgen alle arts-assistenten een mentor toegewezen waar ze regelmatig gesprekken mee voeren.

Huisartsen in opleiding/ verpleeghuisartsen in opleiding

In samenwerking met MaastrichtUMC en UMC St.Radboud Nijmegen werken en leren meerdere huisartsen/verpleeghuisartsen in opleiding een half jaar tot een jaar in ons ziekenhuis. Dit doen zij op de spoedeisende hulp, de interne afdelingen en de afdeling geriatrie.

Voor meer informatie over medische opleidingen in het Elkerliek ziekenhuis kun je contact opnemen met:

Mevrouw M. de Groodt, Adviseur Opleiden en Ontwikkelen
Telefoon: 0492-597815
E-mail: mdegroodt@elkerliek.nl

Voor meer informatie over opleidingen kun je kijken op OOR ZON.