Groei als professional én als mens!

Als je rondloopt in ons ziekenhuis valt het zeker op: de passie die de medewerkers voor hun vak hebben. Of ze nu in het restaurant werken of in de operatiekamer, iedereen is enthousiast en gedreven om het verblijf van onze patiënten zo aangenaam mogelijk te maken. Onze medewerkers zijn dus erg belangrijk voor ons en daarom bieden wij ze een prettige werkomgeving. Wil jij weten wat wij bieden? Wij vertellen het je graag.


Arbeidsvoorwaarden

Als je in het Elkerliek werkt of gaat werken is de CAO ziekenhuizen van toepassing. In deze CAO zijn de arbeidsvoorwaarden geregeld. Hieronder tref je de voornaamste arbeidsvoorwaarden aan.

arbeidsduur

Een fulltime werkweek bedraagt in de CAO Ziekenhuizen 36 uur.

eindejaarsuitkering

In de maand december wordt aan medewerkers de zogenaamde eindejaarsuitkering uitbetaald. Deze eindejaarsuitkering bedraagt 8,33% van het door de medewerker in het betreffende jaar verdiende jaarsalaris.

vakantietoeslag en verlof

De vakantiebijslag volgens de CAO Ziekenhuizen bedraagt 8,33% van het jaarsalaris. Een medewerker die fulltime werkzaam is, krijgt 144 vakantie-uren. Bij een parttime dienstverband wordt dit aantal verhoudingsgewijs aangepast. Extra vakantie-uren ontvangt men op basis van leeftijd. Ook bouwt de medewerker jaarlijks een recht van 57 plb-uren op. Daarnaast kent de CAO voor een aantal gebeurtenissen, zoals huwelijk en geboorte, verlofregelingen.

ziektekostenverzekeringen

IZZ is een ziektekostenverzekering speciaal voor mensen werkzaam binnen de gezondheidszorg. De verzekering biedt een brede dekking tegen een gunstige premie. CZ is de tweede ziektekostenverzekering met wie het Elkerliek een collectieve verzekering heeft afgesloten. DSW is de derde ziektekostenverzekering met wie het Elkerliek een collectieve verzekering heeft afgesloten.

pensioen

Medewerkers van het Elkerliek zijn aangesloten bij het Pensioenfonds Zorg & Welzijn. Er wordt niet alleen gespaard voor later, maar er zijn ook financiële voorzieningen getroffen voor gehele of gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid van de medewerker en voor de nabestaanden bij overlijden van de medewerker. Ook kan de medewerker zelf een aantal keuzes maken binnen de pensioenregeling.

meerkeuze systeem arbeidsvoorwaarden

Op basis van persoonlijke voorkeur kunnen medewerkers arbeidsvoorwaarden, die voor hen in de CAO Ziekenhuizen zijn geregeld, uitruilen voor andere arbeidsvoorwaarden. Zo kun je een persoonlijk pakket arbeidsvoorwaarden samenstellen dat zoveel mogelijk aansluit bij je persoonlijke situatie. We spreken hier van zogenaamde bronnen die men kan uitruilen voor doelen.

Door extra te werken, een deel van de vrije tijd niet op te nemen of een deel van het inkomen (bruto salaris, eindejaarsuitkering, vakantiebijslag) in te zetten, kunnen individuele wensen nu en later worden vervuld. Denk daarbij aan wensen als een lange vakantie.

Faciliteiten

personeelsvereniging

Het ziekenhuis kent een actieve personeelsvereniging. Ze organiseert voor de medewerkers korte uitstapjes, weekendjes weg culinaire en culturele avonden, etc.

fietsstimuleringsregeling

Fietsen naar het werk betekent een betere conditie, een goede gezondheid, een milieuvriendelijke levensstijl en natuurlijk meer ruimte voor patiënten en bezoekers op onze parkeerplaats. Het Elkerliek kent de regeling 'Fietsstimulering Elkerliek'. Deze regeling maakt fietsen naar het werk wel heel aantrekkelijk. Door op het fiets naar het werk te gaan, worden punten gespaard die jaarlijks worden omgezet in een jaarbedrag.

verzekeringen

Het Elkerliek heeft met twee verzekeringsmaatschappijen afspraken gemaakt waardoor medewerkers tegen aantrekkelijke collectiviteitkortingen gebruik kunnen maken van hun verzekeringen en financiële diensten. Het betreft Meeus Assurantiën in Helmond en Centraal Beheer Achmea in Apeldoorn.

medische bibliotheek

De medische bibliotheek is bestemd voor medisch specialisten, alle medewerkers en huisartsen en hulpverleners in de regio. Het doel is een laagdrempelige faciliteit bieden aan professionals om hun kennis op peil te houden. In de medische bibliotheek wordt alle vakliteratuur, zoals boeken, rapporten, cd-rom’s en tijdschriften, voor het hele ziekenhuis centraal aangeschaft, geregistreerd en bewaard. De bibliotheek beschikt over een (digitale) collectie handboeken en naslagwerken, proefschriften, tijdschriften, cd-rom’s etc.

personeelsrestaurant

Het Personeelsrestaurant van het Elkerliek biedt een verantwoorde uitgebreide keuze aan koude en warme maaltijden waarop een personele korting van toepassing is.

loopbaanbegeleiding

Heel veel mensen denken dat loopbaanbegeleiding alleen over carrière maken gaat. Niets is minder waar. In het Elkerliek gaat loopbaanbegeleiding vooral over vakbekwaam blijven, kansen krijgen om nieuwe dingen te leren. Als medewerker is het van belang dat je mee kunt bewegen met ontwikkelingen in de maatschappij en de gezondheidszorg.

mens&liek

Binnen het Elkerliek vinden we het belangrijk dat medewerkers lekker in hun vel zitten en prettig samenwerken. Met Mens&Liek haal je het beste uit jezelf en je team! Enerzijds bestaat Mens&Liek uit teambijeenkomsten. Anderzijds is het voor alle medewerkers mogelijk om individuele workshops op het gebied van leiderschap en vitaliteit te volgen.

opleidings- en ontwikkelmogelijkheden

Naast Mens&Liek biedt het Elkerliek nog meer ontwikkelmogelijkheden. Denk aan verpleegkundige vervolgopleidingen zoals SEH, IC, enz, een programma voor jonge medisch specialisten, een volledig gefaciliteerde verkorte opleiding tot hbo-verpleegkundige (incompany), er zijn verschillende bijscholingen en talloze gratis e-learnings, o.a. in de digitale leeromgeving Leerlink. Groei als professional én als mens!

Omgeving

Wonen en leven

De drie locaties van het Elkerliek liggen in de regio Zuidoost Brabant, in 2011 uitgeroepen tot de slimste regio ter wereld. Een bruisende regio met diverse steden en dorpen, maar ook met schitterende natuurgebieden zoals het Nationaal Park de Grote Peel. Helmond is gelegen aan de Zuid-Willemsvaart, in de stad zelf beter bekend als ‘het kanaal’, en heeft de Peel als haar achterland. Een stad ook met een rijk industrieel verleden die zich nu ontwikkelt tot een centrum voor kennisgeoriënteerde fabricagetechniek. De gemeente Deurne bestaat uit vijf afzonderlijke dorpen: Deurne, Liessel, Vlierden, Neerkant en Helenaveen. Gezellige dorpen waar het goed toeven en prima wonen is. De derde locatie van het Elkerliek ligt in Gemert, zo’n 10 kilometer van Helmond. Gemert is een prachtige plattelandsgemeente met een rijke geschiedenis die teruggaat tot aan de Middeleeuwen. Het kasteel in het centrum herinnert daar nog aan.

Bereikbaarheid

Zowel Helmond als Deurne hebben een treinstation met verbindingen richting Eindhoven, Den Bosch en Venlo. Ook zijn beide plaatsen goed bereikbaar over de weg, zowel de A67 als de A2 en de A50 liggen op korte afstand. Zoek je rust en ruimte om te wonen? Dan ben je in deze regio aan het goede adres. Met zijn vele kleinere dorpskernen is er altijd wel een leuk plekje te vinden. Zoek je liever de drukte op kijk dan eens naar woningen in de centra van Helmond, Deurne of Eindhoven.

Contact

Met vragen over werken of leren in het Elkerliek, kun je contact opnemen met de afdeling Personeel en Organisatie via 0492 - 595311 of hrservices@elkerliek.nl.

Met vragen over stages kun je contact opnemen met het Centrum voor Opleiden & Ontwikkelen via stages@elkerliek.nl.

Bezoekadres:
Wesselmanlaan 25, 5707HA Helmond

Postadres:
Postbus 98, 5700AB Helmond

Helpcentrum

Mocht je tegen technische problemen aanlopen tijdens het gebruik van Werken bij Elkerliek, dan kan je gebruik maken van het webformulier.