Laurens van Deursen

verpleegkundige afdeling Neurologie
"Geweldig dat ik die kans kreeg!"

Laurens van Deursen is verpleegkundige op de afdeling Neurologie. In 1980 kreeg hij zijn eerste baan in het Elkerliek ziekenhuis als medewerker op de afdeling Opname. 

Leuk werk in een team waarin ik me goed thuisvoelde. Toch had ik al wel langer het gevoel dat ik wat meer in de richting van de patiënt wilde doen, maar de veiligheid en de vastigheid hielden me tegen. In 2008 heb ik de knoop doorgehakt en ben ik gestart met de opleiding tot verpleegkundige. Geweldig dat ik die kans kreeg. En hoewel het best zwaar was en het sociale leven op een lager pitje moest, heb ik ervan genoten. Elke keer in een nieuw team, elke keer even aanpassen, maar ook elke keer weer een hele fijne leerperiode.
Uiteindelijk ben ik bij Neurologie blijven plakken. Een fantastische afdeling; een nieuwe wereld voor mij. Ik heb nu de smaak te pakken gekregen en ga na een voorwerktraject de opleiding tot gespecialiseerd neurologieverpleegkundige doen. Spijt? Ja, eigenlijk heb ik wel een beetje spijt dat ik deze stap niet eerder heb gezet. Maar daarom geniet ik er nu misschien wel extra van.