Vrijwilligerswerk: onmisbare gastvrijheid!

Als vrijwilliger in het Elkerliek ziekenhuis ben je die extra persoon die persoonlijke aandacht heeft voor de patiënt en de bezoeker. De kern van jouw inzet is een vriendelijk contact en verbinding maken met de ander. Je richt je op de behoefte van de patiënt door een luisterend oor te bieden en een steuntje in de rug te zijn.

Heb jij een zorgzame instelling en maak je graag contact met andere mensen? Dan nodigen we jou van harte uit om je in te zetten als vrijwilliger. Onze vrijwilligers kom je op veel verschillende plaatsen in het ziekenhuis tegen. We kijken graag samen naar jouw talenten zodat je ingezet wordt op een (of meer) van onderstaande plekken waarbij jij in jouw kracht staat.

Op het moment worden vrijwilligers op de volgende plaatsen ingezet:

Op het parkeerterrein;
Help je patiënten en bezoekers m.b.v. de gratis shuttle-service van en naar de ingang of naar de auto.

In de centrale hal in Helmond, Deurne of Vitaliek;
Ontvang je patiënten en bezoekers, je helpt ze om de weg te vinden door mee te lopen of de weg te wijzen.

Bij het patiëntenvervoer;
Begeleid je patiënten met bed, rolstoel of lopend naar hun onderzoek en weer terug.

In de wachtkamers in Helmond en Deurne;
Trakteer je patiënten en bezoekers op een kopje koffie of thee, met een praatje. Of draag je voor de wachtende mensen zorg voor een actueel aanbod van tijdschriften.

Op de patiëntenkamers verzorg je de bloemen van de patiënt. En maak je ondertussen een praatje over ditjes en datjes.

Binnen het traject Geriatrie in de ziekenhuizen (GIDZ) ga je het gesprek aan met de oudere patiënt in ons ziekenhuis. Met jouw inzet lever je een actieve bijdrage aan het welbevinden van de oudere patiënt.

Op de dialyse-afdeling in Deurne zorg je voor afleiding tijdens de behandeling. Door samen een spel te doen, een praatje te maken of de krant te lezen maak je de dialyse iets minder belastend voor de patiënt.

Op de dagbehandeling Oogheelkunde in Deurne ontvang je de patiënt en haar/zijn begeleider met een kopje koffie en een praatje.

Op de vleugel in de centrale hal in Helmond speel je lichte, ontspannende muziek. Hiermee lever je een bijdrage aan een ontspannen sfeer, waarin de wachttijd minder zwaar kan zijn.

Bij de ziekenomroep verzorgen we drie maal per week een verzoekprogramma voor de opgenomen patiënten. De aanvragen worden door vrijwilligers actief verzameld op de patiëntenkamers. En daarbij is het gesprek over de aanleiding of achtergrond van het verzoek net zo belangrijk als de uitzending.

We zijn in het Elkerliek steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden om met onze vrijwilligers de patiënten en bezoekers een warme, menselijke omgeving te bieden. Als jij hier een goed idee voor hebt, horen we dat graag van je.

Welke mensen zoeken we?

  • We zijn op zoek naar mensen met een gastvrije, mensgerichte instelling. Mensen met oprechte aandacht voor de ander.
  • Je respecteert de grenzen en privacy van anderen.
  • Je beheerst de Nederlandse taal en bent minimaal 1 dagdeel per week beschikbaar.

Heb je vragen over jouw mogelijkheden voor vrijwillige inzet in het Elkerliek ziekenhuis? Neem dan contact op met Ton van Rens, coördinator inzet vrijwilligers, email: vrijwilliger@elkerliek.nl,0492-595167.

Of vul onderstaand contactformulier in.

Contactformulier vrijwillige inzet

Ben je geïnteresseerd om als vrijwilliger in ons ziekenhuis aan de slag te gaan of heb je vragen, neem dan gerust contact met ons en vul het contactformulier in.

Aanhef * Mevr.      Dhr.
Ik wil graag als vrijwilliger in het Elkerliek ziekenhuis aan de slag omdat:
 
Controlecode *
captcha code

Herhaal de 2 codes. Let op het gebruik van grote en kleine letters.