Angelique van de Laar

Eerste medewerker avondschoonmaak
"Mijn nieuwe functie biedt me ook weer een nieuwe uitdaging"

Na de bevalling van haar oudste zoon startte Angelique van de Laar in 2000 bij de avondschoonmaak. Sinds 2018 is ze eerste medewerker, wat inhoudt dat ze mede aansturing geeft aan het interne team schoonmakers.

“Ik vind het heel leuk werk. Altijd gevonden. Mijn nieuwe functie biedt me ook weer een nieuwe uitdaging en gelukkig word ik daarbij goed begeleid en krijg ik ook de opleidingen die ik daarvoor nodig heb.

Het sterke punt van het Elkerliek is dat wij onderdeel van het ziekenhuis zijn. Wij zijn geen extern bedrijf dat ‘even een paar kantoortjes komt poetsen’, maar wij horen erbij. Dat merk je ook in de betrokkenheid van de medewerkers en hoe wij op de afdelingen gewaardeerd worden; we horen er écht bij.

Als wij door het ziekenhuis lopen, zijn we trots op hoe de roosters eruit zien, de plinten, de hoekjes. Ik weet zeker dat er niet veel ziekenhuizen zijn die schoner zijn dan het onze en dat geeft een fijn gevoel.

De werksfeer is familiair. Zo probeer ik ook leiding te geven. Altijd de deur open, een luisterend oor, eerlijk en rechtvaardig. Ik werk hier al achttien jaar met veel plezier en dat hoop ik nog te lang te blijven doen.”